top of page
316881269_867073187756670_7010150811566205631_n.jpg

Kan du tenke deg roen med en vedfyrt badstue ute i naturen? Med utsikt over et deilig skogsvann om sommeren og Oslofjorden på vinteren, der man kan kjøle seg ned når musklene er varme og myke? Det kunne vi - og siden Virginija er fra Litauen, der de har lange og sterke tradisjoner med badstuer, kombinerte vi den norske naturen med en spesialbygget litauisk badstue - akkurat slik vi ville ha den. 

For vinter sesongen har vi flyttet den vedfyrte badstua vår ned til fjorden. Nærmere bestemt til Freyborg og det gamle fergeleiet på Storsand. Der er det enkel tilgang til badstua og noen få meter til vannet/stranda. Inne fra badsturommet er det nydelig utsikt utover fjorden. En herlig og frisk vinteraktivitet for en gruppe på 8-10 personer.

Når dere leier badstua vår kommer dere til ferdig fyrt og varm badstue. Den er deres i 2 timer, men det er mulig å bestille ekstra timer. Dere får med ved til å vedlikeholde den varmen dere ønsker i denne tiden. Vi ordner med drikkevann og engangsglass så alle får i seg nok væske. Vi fyller også opp vanntanken som er over ovnen og sørger for litt fuktig badstue og som gjør at man kan helle på varmt vann på steinene så de ikke blir så fort kjølt ned. Toaletter er tilgjengelig i bygget der Freyborgstua ligger - rett bak badstua.

Badstue, og det å oppholde seg i naturen, handler for oss om ro og avslapping. Det er deilig, og sikkert også viktig, og la kroppen få hvile og restituere seg, myke opp stramme muskler og å ta litt vare på huden. Bruke tid, uten så mye man skal gjøre eller oppnå. Bare nyte. I Litauen, der Virginija er fra, er også badstue noe sosialt og samlende. Her samles mennene og kvinnene i landsbyen, her samles familiene og her samles vennene for å hvile, være og prate sammen. 

Badstubygget er 5 meter lang - 3 meter er badstue og 2 meter er garderobe. 

 

Etter flere runder med badstue og bad blir man ofte sulten og tørst. Nå på vinteren står badstua rett ved siden av våre kjære kolleger på Freyborgstua. Der kan dere bestille mat og drikke så dere kan nyte samværet også etter badstua.

Kontakt Kevin & co på nettsiden eller tlf. 32 79 15 15.

 

Badstue 2 timer

400,- p.p

mand-torsd

500,- p.p

fre - søn

min. 6 pers

Vi fyrer opp badstuen i forkant, så den er varm når dere ankommer. Vi har tatt med godt med vann til dere så dere får fyllt på med veske. Badstuen kan være tørr eller med damp avhengig av hva dere liker best. Dere har ved tilgjengelig og kan legge i mer etter ønske for å få badstuen varmere mot slutten. Etter to timer kan dere bare gå fra badstuen. Vi lufter ut og vasker etter dere.

Alle må ha med håndkle å sitte på eller leie av oss.

Badstue ekstra timer

500,- /1.000,-

per påbegynt time

Ønsker dere å benytte badstuen lengre enn de 2 timene er det ikke noe problem. Det koster 500,- per time mandag - torsdag og 1.000,- per time fredag - søndag - uavhengig av hvor mange dere er.

Vårt råd er å sette av så mye tid dere har mulighet til.

Badstuhatt i ull

200,- per stk.

I Baltikum brukes tradisjonelt en badstuhatt i ull når man tar badstue. Dette er for å skåne hodet, som ikke tåler varmen like godt som kroppen. Ved bruk av badstuhatt får man en mer behagelig opplevelse. Badstuhatten kjøpes og kan taes med hjem og brukes i andre badstusammenhenger! 

Leie av håndkle

50,-

per stk.

Det er mest hygenisk å være naken i badstu, men dette styrer dere selvfølgelig selv. Uansett om man er naken eller har på seg badetøy er det et krav at alle sitter på håndkle i badstuen. Grunnen til dette er at treverket i badstuen tar til seg svette og begynner å lukte og se stygg ut om dette ikke overholdes. Det er mulig å ta med eget håndkle, men om man ikke har eller ønsker å leie har vi dette.

Bestilling av badstue gjøres ved å sende en epost til oss på post@gronsand.no

eller å ringe Virginija eller Helge

NB! Det er en minimumsbestilling på 6 pers (man kan være færre, men betaler for min 6),

dvs at minsteprisen er 2.400,- (man - tors), og 3.000,- (fre - søn)

Bestilling

Husk å se over våre regler og retningslinjer, og send oss gjerne et ferdig signert skjema i forkant av bestillingen.
bottom of page