Badstue

Kan du tenke deg roen med en vedfyrt badstue midt ute i skogen? Med utsikt over et deilig skogsvann der man kan kjøle seg ned når musklene er varme og myke? Det kunne vi - og siden Virginija er fra Litauen, der de har lange og sterke tradisjoner med badstuer, kombinerte vi den norske naturen med en spesialbygget litauisk badstue - akkurat slik vi ville ha den. I sommerhalvåret skal den nok stå mye på Hestehagedammen, men siden den står på hjul, kan vi kjøre den ned til gården - og kanskje også ned til fjorden på vinteren. Kunne du tenke deg å prøve?

Badstue, og det å oppholde seg i naturen, handler for oss om ro og avslapping. Det er deilig, og sikkert også viktig, og la kroppen få hvile og restituere seg, myke opp stramme muskler og å ta litt vare på huden. Bruke tid, uten så mye man skal gjøre eller oppnå. Bare nyte. I Litauen er også badstue noe sosialt og samlende. Her samles mennene og kvinnene i landsbyen, her samles familiene og her samles vennene for å hvile, være og prate sammen. 

Vår badstue har plass til 8 - 10 personer (om man kan sitte med vanlig avstand), og er en perfekt måte og møtes i en annen sammenheng enn vanlig. Virkelig være sammen, bruke tid, bade, prate, nyte. Vi erfarer at praten og samværet er annerledes, dypere og mer givende når man er sammen i naturen, rundt bålet og i badstu. 

Badstubygget er 5 meter lang - 3 meter er badstue og 2 meter er garderobe. 

Etter flere runder med badstue og bad blir man ofte sulten og tørst. Det er mulig å grille på bålpanna vår om man ønsker det - eller komme ned i pub'en eller uteserveringen på Gjestegården å få servert et godt måltid og god drikke.

Vi hjelper til å legge tilrette for et fint arrangement etter deres ønsker. Det er prisliste og skjema for tilbud under bildene

Badstue 2 timer

500,-

per pers

min. 2.500,-

Vi fyrer opp badstuen i forkant, så den er varm når dere ankommer. Ideelt sett er den ca 60 grader til å starte med, så dere får en fin og myk start. Da kan dere være i badstuen i opptil 30 minutter før dere trenger å kjøle dere ned. Vi har tatt med godt med vann til dere så dere får fyllt på med veske. Badstuen kan være tørr eller med damp avhengig av hva dere liker best. Dere har ved tilgjengelig og kan legge i mer etter ønske for å få badstuen varmere mot slutten. Etter to timer kan dere bare gå fra badstuen. Vi lufter ut og vasker etter dere.

Alle må ha med eget håndkle å sitte på eller leie av oss.

Badstue ekstra timer

1.000,- for påbegynt time

Ønsker dere å benytte badstuen lengre enn de 2 timene er det ikke noe problem. Det koster 1.000,- per time uavhengig av hvor mange dere er. Vårt råd er å sette av så mye tid dere har mulighet til.

Spapakke

150,-

per pers

Når dere kommer opp får dere en avslappende og varm urtete, mens vi går igjennom våre anbefalinger for en deilig og nærende badstuopplevelse. Dere får en peeling for å rense huden for døde hudceller, et tradisjonelt bjørkeris for velvære og øke blodsirkulasjonen og fuktighet for å gi næring til huden mot slutten av badstuopplevelsen. Når dere er ferdige får dere en urtete som avslutning.

Badstuhatt i ull

200,- per stk.

I Baltikum brukes tradisjonelt en badstuhatt i ull når man tar badstue. Dette er for å skåne hodet, som ikke tåler varmen like godt som kroppen. Ved bruk av badstuhatt får man en mer behagelig opplevelse. Badstuhatten kjøpes og kan taes med hjem og brukes i andre badstusammenhenger! 

Leie av håndkle

50,-

per stk.

Det er mest hygenisk å være naken i badstu, men dette styrer dere selvfølgelig selv. Uansett om man er naken eller har på seg badetøy er det et krav at alle sitter på håndkle i badstuen. Grunnen til dette er at treverket i badstuen tar til seg svette og begynner å lukte og se stygg ut om dette ikke overholdes. Det er mulig å ta med eget håndkle, men om man ikke har eller ønsker å leie har vi dette.

Diverse

Pris på forespørsel

Vi kan skreddersy ditt badstuarrangementet etter dine ønsker og behov. I utgangspunktet er vi ikke der under deres arrangement så dere kan være i fred, men vi kan også bli der og sørge for fyring og alle detaljer underveis. Vi kan også sette opp en bålpanne der dere kan grille eller bare sitte rundt bålet. Vi kan også grille og servere for dere ved badstuen, eller legge tilrette for en helaften i puben på Gjestegården etterpå.

Det er også mulig å kombinere badstueopplevelsenb med overnatting på hytta på Bjørnåsen. Den ligger litt lengre opp og har en fantastisk utsikt over halvøya og Oslo. 

Se her for mer detaljer

Få et tilbud til ditt badstuearrangement
arrow&v

Takk for innsendingen din!

Tusen takk til vertskapet vårt på Grønsand Gjestegård, Virginija og Helge, som gjorde at denne festivalen ble den beste gjennom tidene. Jeg tror ikke det finnes noen bedre samarbeidspartnere for et slikt arrangement enn dem. Interesserte, hjelpsomme, hyggelige, saklige, forretnings fokuserte og herlige mennesker gjør at vi håper Grønsand Gjestegård blir sted for WLRF i mange år fremover.

Ett sted og mennesker man blir glad i.

Morten L. Clason

We Låve Rock, festivalsjef