top of page
  • Forfatterens bildeAdmin

Kulturkveld på Grønsand Gjestegård

Det skulle være Bispevisitas her på Gjestegården. Det ble et flott arrangement, med stort oppmøte - selv om Biskopen måtte melde forfall pga sykdom


RHA avis omtaler arrangementet her: https://www.rha.no/kultur/kirke/konsert/kulturkveld-pa-gronsand-men-uten-biskopen-som-fikk-kikhoste/s/5-70-96477


Bildeserie https://www.rha.no/kultur/kirke/konsert/bispevisitas-kulturkveld/g/5-70-96504


- Gode krefter

- Det er stas på bispevisitas. Med mange spennende møter er det både interessant og viktig. Vi opplever gode krefter og et nyttig samspill på kryss og tvers av Hurumhalvøya, sier prost Ellen Martha Blaasvær.

Hun forteller at hun kjenner både varme, håp og livsmot og er glad for å mønstre nye folk med et budskap som berører. Samtidig introduseres vi for påtroppende kirkeverge Øyvor Sekkelsten som tar over rollen etter Reidun Gatland Reve.

Evert Taube/Erik Bye's "Så lenge skuta kan gå" synges i fellesskap før soulduoen Trude Kristin Klæboe og Marvin Charles entrer manesjen og byr på stemningsfull og tidløs musikk.
Den gleden

- Tillit må gis og er samfunnets fiber. Trust is a gift, sier Charles i smidige språkvendinger, før Klæboe tar oss med tilbake til krigens dager gjennom Vera Linds umulig vakre "Blå fugler over Dover" fra 1942.

Duoen avløses av fungerende biskop Kjetil Haga som også han får det til å svinge i Storsands storstue med et fengende musikalsk kåseri. Med gitaren under armen er han alltid parat og klar til innsats.

- Vi jobber med en bred kontaktflate og lav terskel. Gleden er å gjøre andre glad, sier Haga.

Han minner oss om at vi alle er i samme båt før han runder av med Ola Bremnes' "Har du fyr?".

- Flott arrangement. De er gode til å synge og spille. Hurumsangen var et originalt og fint innslag, sier Julia Arctander fra Sætre fornøyd.66 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page